Czy kupujemy kalarepę na eksport
Kupujemy w ilościach od 1 palety, ale jedynie na doładunek do innych warzyw.
Jaka dokładnie powinna być i jakie powinno być opakowanie
Jeśli chodzi o przygotowanie, to ogólnie mówiąc towar musi być świeży, czysty, z łodyga i listkami. Opakowanie powinno być kartonowe, waga do uzgodnienia. Ważne jest, aby kalarepy układać pośrodku kartonu, liśćmi na zewnątrz.
Na jakich paletach należy ładować
Nie jest to istotne – jest to sprawa do uzgodnienia. Kartony muszą dobrze układać się na palecie, aby zapewnić jej całkowitą stabilność.
Czy kartony i muszą być oznakowane
Tak , oczywiście. Każdy karton musi być oznakowany odpowiednią etykietą. Wzór etykiety wysyłamy mailem przed załadunkiem. Brak etykiet jest zagrożony dużymi karami.
Jakimi ilościami trzeba dysponować, by być naszym dostawcą
Kalarepę ładujemy wyłącznie w tzw „mikasch” warzywnych, w bardzo niedużych ilościach. Najbardziej cenimy sobie dostawców, którzy jednocześnie będą mogli zaproponować nam w/w asortyment, tak aby samochód mógł być załadowany w jednym miejscu, bez narażania towary na nagłe skoki temperatury.
Jakie najczęściej zdarzają się problemy i co się wtedy dzieje
Najczęstszym problemem jest złe przygotowanie – wszelkiego rodzaju uszkodzenia skórki, połamane łodygi lub po prostu zwykłe powiędnięcie towaru, związane ze zbyt wczesnym przygotowaniem.
Czy potrzebujmy certyfikatów
Zasadniczo nie, chociaż w szczególnych przypadkach bywają konieczne.
Nasze dane kontaktowe do handlowców znajdują się tutaj