Jakie buraki kupujemy
Jeśli chodzi o rozmiar, to interesuje nas burak w rozmiarze 5-9 cm, o kształcie okrągłym, rzadziej podłużnym. Przede wszystkim, jak inne warzywa korzeniowe, musi być dobrze umyty i wysuszony. Opakowanie standardowe, a więc worki raszlowe po 10, 15 lub 25 kg.
Na jakich paletach
Nie jest to istotne – jest to sprawa do uzgodnienia.
Czy worki i muszą być oznakowane
Tak , oczywiście. Każdy worek musi być oznakowany odpowiednia etykietą. Wzór etykiety wysyłamy mailem przed załadunkiem. Brak etykiet jest zagrożony dużymi karami.
Czy interesuje nas burak tylko w I klasie
Tak, tylko klasa I nas interesuje. Burak powinien być świeży, zdrowy, w ściśle określonym rozmiarze. Nie dopuszczalne są ślady żerowania jakichkolwiek szkodników lub gryzoni. Powinien być starannie wymyty i dobrze wysuszony. Najczęściej prosimy dostawców, aby towar był należycie schłodzony przed załadunkiem. Optymalna temperatura przewozu to + 2/ + 4 *C.
Jakimi ilościami trzeba dysponować by być naszym dostawcą
Najczęściej kupujemy ilości cało samochodowe, choć zdarzają się doładunki do innych warzyw korzeniowych.
Na co szczególnie zwracać uwagę przy przygotowywaniu buraków
Najczęstszym problemem jest nieprawidłowe mycie lub uszkodzenia skórki.
Czy potrzebujemy certyfikaty GLOBALGAP itp.
Zasadniczo nie, chociaż w szczególnych przypadkach bywają konieczne.
Do kogo nalaży dzwonic lub pisać by zaproponować dostawę buraków
Nasze dane kontaktowe do handlowców znajdują się tutaj