Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz:
A. Cechy identyfikacyjne
Nazwa i adres pakującego i/lub wysyłającego.
To oznaczenie może zostać zastąpione:
dla wszystkich opakowań z wyjątkiem opakowań detalicznych zamkniętych, kodem urzędowo wydanym lub uznanym, przedstawiającym pakującego i/lub wysyłającego, poprzedzonym oznaczeniem „pakujący i/lub wysyłający” lub odpowiednim skrótem;
wyłącznie dla opakowań detalicznych zamkniętych, nazwą i adresem sprzedającego z siedzibą we Wspólnocie, poprzedzoną oznaczeniem „zapakowane dla” lub równoważnym oznaczeniem. W tym przypadku etykieta musi również zawierać kod przedstawiający pakującego i/lub wysyłającego. Sprzedawca dostarczy wszelkich informacji uznanych za niezbędne przez służby kontrolne dotyczące znaczenia tego kodu.
B. Nazwa produktu
- "Awokado", jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz.
- Nazwa odmiany
C. Pochodzenie produktu
- Kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna.
D. Charakterystyka jakości handlowej
- Klasa
- Wielkość wyrażona minimalną i maksymalną masą
- Kod wielkości oraz ilość owoców jeśli jest różna od podanej kodem lub kod wielości i masa netto opakowania
E. Znak urzędowej kontroli jakości (nieobowiązkowo)