email: artur@silvicola.pl


III. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE WIELKOŚCI - ORZECHY WŁOSKIE

Wielkość orzechów włoskich jest określana za pomocą przedziału określonego minimalną i maksymalną średnicą (wielkość) lub wskazaniem minimalnej średnicy i słowami „i powyżej” lub „i +” (odsiew).

Klasa Wielkość (a) Odsiew(a)

Ekstra, I i II
  34 mm i więcej
32 do 34 mm 32 mm i więcej
30 do 32 mm 30 mm i więcej
28 do 30 mm 28 mm i więcej
Klasa I i II 26 do 28 mm 26 mm i więcej
Klasa II 24 do 26 mm 24 mm i więcej
(a) Odatkowo do tej tabeli wielkości, pod warunkiem, że wielkość lub odsiew w mm jest także uwzględniona przy znakowaniu, inne wielkości wliczając większe mogą byćzastosowane z możliwością nazw wielkości
 
Silvi-Cola © 2012 - Bronisze   |   Projekt & cms: www.zstudio.pl