PRODUKT | TEMPERATURA Stopnie Celsjusza | WILGOTNOŚĆ Względna powietrza % | OKRES PRZECHOWYWANIA |
Arbuzy | 10-12 | 90 | 2-3 tygodnie |
Awokado niedojrzałe | 5,5-8 | 85-90 | 3-4 tygodnie |
Awokado dojrzałe | 2-5 | 86-90 | 1-2 tygodnie |
Banany zielone | 13-15 | 90-95 | 1-4 tygodni |
Brzoskwinie | -1-0 | 90-95 | 2-6 tygodni |
Czereśnie | -1-0 | 90-95 | 2-3 tygodnie |
Gruszki | -1,5 do 0,5 | 90-95 | 2-7 tygodni |
Jabłka Idared | 3,5-4,5 | 90-95 | 5 miesięcy |
Jabłka Golden D. | 1,5-2 | 90-95 | 4-6 miesięcy |
Melony siatkowe (niedojrzałe) | 4-5 | 90 | 1-3 tygodni |
Melony siatkowe (dojrzałe) | 2-3 | 90 | 2 dni |
Melony inne | 10-15 | 90 | 1 miesiąc |
Cytryny | 10-11 | 90 | 1-6 miesięcy |
Navel hiszpańskie | 2-3 | 90 | 2-3 miesięce |
Valencia late hiszpańskie | 2 | 90 | 3-4 miesiące |
Grapefruity Floryda | 10 | 90 | 4-6 tygodni |
Grapefruity Izrael | 10-12 | 90 | 10-16 tygodni |
Pomelo | 7-9 | 90 | 3 miesiące |
Mandarynki | 4-8 | 90 | 3-8 tygodni |
Klementynki | 4-5 | 90 | 4-6 tygodni |
Kiwi | -0,5 do 0 | 90-95 | 2-3 miesiące |
Śliwki | -0,5 do 0 | 90-95 | 2-5 tygodni |
Truskawki | 0 | 90-95 | 2-7 dni |
Winogrona | -1 do 0 | 90-95 | 1-6 miesięcy |
Wisnie | 0 | 90-95 | 3-7 dni |