Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz.
A. Cechy identyfikacyjne
Pakujący i/lub wysyłający: nazwa i adres lub urzędowo ustanowiony lub zaakceptowany kod firmowy. Jednakże w przypadku kiedy kod firmowy jest użyty, odnośnik „pakujący i/lub wysyłający” (lub odpowiedni skrót) muszą być zaznaczone
w ścisłym powiązaniu z kodem firmowym.
B. Nazwa produktu
- "Bakłażany", jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz,
- Nazwa odmiany (nieobowiązkowo).
C. Pochodzenie produktu
- Kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna.
D. Charakterystyka jakości handlowej
- Klasa
- Wielkość (jeśli stosowne) wyrażona:
- Maksymalną i minimalną średnicą w przypadku sortowania według średnicy lub
- Maksymalną i minimalną masą w przypadku sortowania według masy.
- Jeśli stosowne - "bakłażany mini" lub inne adekwatne określenie dla produktów miniaturowych. Jeśli w tym samym opakowaniu znajdują się różne produkty miniaturowe, wszystkie one powinny być wymienione, łącznie z krajem pochodzenia.
E. Znak urzędowej kontroli jakości (nieobowiązkowo)
(1) Produkt miniaturowy oznacza odmianę lub uprawę bakłażanów, otrzymane w wyniku odpowiedniej hodowli i/lub specjalnych technik uprawnych, wyłączając bakłażany odmian nieminiaturowych, które nie osiągnęły pełnego stopnia rozwoju lub nie mają odpowiedniej wielkości. Wszystkie pozostałe wymagania normy muszą być spełnione.