A. Identyfikacja
Nazwa (nazwisko) i adres podmiotu pakującego i/lub wysyłającego.
Te dane można zastąpić:
- dla wszystkich opakowań z wyjątkiem opakowań detalicznych, urządowo ustanowionym lub zaakceptowanym kodem firmowym wskazanym w ścisłym powiązaniu z "pakującym i/lub wysyłającym" ( lub równoznaczne skróty),
- dla opakowań detalicznych, nazwą i adresem sprzedającego, działającego na terenie Współnoty, wskazanym w ścisłym powiązaniu z oznaczeniem "pakowane dla" lub równoznacznym wskazaniem. W tym przypadku etykieta powinna również zawierac kod podmiotu reprezentującego pakującego i/lub wysyłającego. Podmiot sprzedający podaje wszystkie, uznane przez służby kontrolne, informacje dotyczące znaczeniatego kodu.
B. Rodzaj produktu
- Gdy zawartość nie jest widoczna z zewnątrz: "pieczarki hodowlane", "przycięte" lub "całe", zabarwienie jeśli inne niz białe
- Stadium rozwoju (fakultatywnie)
- w przypadku gdy opakowania detaliczne zawieraja pieczarki mieszane o różnych zabarwieniach, nazwy poszczególnych zabarwien.
- Kraj pochodzenia i fakultatywnie strefa produkcji lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna
- W przypadku gdy opakowania detaliczne zawieraja pieczarki mieszane o różnych zabarwieniach różnego pochodzenia, wymagane jest umieszczenie kraju pochodzenia przy każdej nazwie zabarwienia.
- Klasa
- Wielkość (jeśli klasyfikowane według wielkości) wyrażona jako maksymalna i minimalna średnica kapelusza lub wyrazami "małe", "średnie" lub "duże".
- Waga netto.
Opakowania te nie powinny posiadać żadnych oznaczeń, które mogłyby wprowadzać w błąd. Jeśli opakowania znajdują się na paletach, szczegółowe informacje powinny być podane ma etykiecie umieszczonej w widocznym miejscu, co najmniej z dwóch stron palety.