PRODUKT | TEMPERATURA Stopnie Celsjusza | WILGOTNOŚĆ względna powietrza % | OKRES PRZECHOWYWANIA |
Bakłażan | 8-12 | 90-95 | 1-2 tygodni |
Cebula sucha | -1 do 0 | 70-80 | 1-8 miesięcy |
Cukinia | 8-10 | 90-95 | 1-2 tygodni |
Cykoria sałatowa | 0-1 | 95-100 | 2-4 tygodnie |
Czosnek | 0 | 70 | 6-8 miesięcy |
Fasola szparagowa | 7-8 | 95-100 | 1-2 tygodnie |
Groch w strąkach | 0 | 95-100 | 1-3 tygodnie |
Kalafiory | 0-1 | 95-100 | 2-4 tygodnie |
Kapusta brukselka | 0-1 | 95-100 | 3-5 tygodni |
Kapusta głowiasta wczesna | 0-1 | 95-100 | 3-6 tygodni |
Kapusta głowiasta | 0-1 | 95-100 | 5-6 miesięcy |
Kapusta pekińska | 0-1 | 95-100 | 2-3 miesiące |
Karczochy | 0-1 | 95-100 | 2-3 tygodnie |
Marchew młoda | 0-1 | 95-100 | 10-14 dni |
Marchew | 0-1 | 95-100 | 3-6 miesięcy |
Ogórki | 8-11 | 90-95 | 1-2 tygodnie |
Papryka | 7-10 | 90-95 | 2-3 tygodnie |
Pieczarki | 0 | 90-95 | 5-7 dni |
Pomidory zapalone | 12-15 | 90 | 2-3 tygodnie |
Pomidory dojrzewające | 10-12 | 90 | 1-2 tygodnie |
Pomidory dojrzałe | 8-10 | 90 | 1 tydzień |
Pory | 0-1 | 95-100 | 1-3 miesiące |
Sałaty | 0-1 | 95-100 | 1-4 tygodni |
Selery naciowe | 0-1 | 95-100 | 1-3 miesiące |
Szparagi | 0-2 | 95-100 | 2-3 tygodnie |
Szpinak | 0-1 | 95-100 | 1-2 tygodnie |
Ziemniaki wczesne | 10-15 | 90-95 | 10-14 dni |
Ziemniaki dojrzałe | 4-5 | 95-98 | 5-10 miesięcy |